Dykarteamet från Rena Mälaren projektet rensar EBK hamnen på fredag den 10/4

Den 10:e April kommer ett dykarteam från Rena Mälaren projektet att under några timmar kamma genom EBK hamnbotten efter allt skräp och tappade saker som samlats där genom alla åren.

Vi är väldigt glada att Rena Mälaren som är ett ideellt projekt ser till att hålla Mälaren ren och kommer nu att se till att även vår hamn är skräpfri.

De anländer till klubben runt kl. 10 på fredag och har med sig släpkärra fylld med tung utrustning såsom gastuber, belysning och tunga batterier så se gärna till att lämna plats så de kan köra in på varvsområdet. De kommer behöva låna våra lastkärror för att transportera utrustningen och även för att köra tillbaka allt skräp som plockas upp.

Mycket viktigt att alla håller sig till gällande rekommendationer från myndigheterna gällande lämpligt avstånd och hygien.

De har möjlighet att mot litet bidrag utföra dykning efter något särskilt som du vet att du har tappat i vattnet, så kontakta gärna Robert på 073-9197000 om du önskar att de letar efter något speciellt på särskilt ställe.

Nedan kort film om projektet Rena Mälaren och mer info även på deras Facebook-sida https://www.facebook.com/renamalaren/.

Lämna ett svar